31 Aralık 2010 Cuma

CDM Electronics

CDM Electronics is a certified small business, CCR# 42827, founded in 1993, CDM Electronics' mission is to provide our customers with exceptional interconnect products and value added services that meet or exceed our customers' expectations. We welcome the chance to design a creative solution to the most challenging issues.
Our Products
CDM Electronics is a
NEDA Authorized Supplier for electronic connectors, coaxial cables and other interconnect products. This assures you that you are receiving factory new and approved products. With today's ever changing business climate, particularly in light of RoHS initiatives which transpired in July 2006, it is imperative that your applications perform to specification and in compliance with environmental and other government regulations. For those applications not requiring RoHS compliance, there are still several performance and reliability factors that are compromised when superior products are not deployed. Choose CDM for all of your interconnect sourcing requirements and you are guaranteed excellent products with on time deliveries.
Our Services
In 1999, CDM management recognized that customers wanted access to thousands of parts in stock ready for same day shipment. But this only represented half of our customers' needs. So

we embarked upon a program to expand our offering into the arena of cable assembly and value added programs. Since that time, CDM has experienced explosive growth and now provides a host of value added services, from "womb to tomb". We provide quick turn engineering and cable assembly services for prime contractors, as well as 2nd and 3rd tier providers. Our satisfied customer list includes
Northrop Grumman, BAE, General Dynamics, and all branches of the United States military: Army, Navy, Air Force and Marines.
CDM credits our great staff, especially our brilliant engineering team, with our enormous success in this area.
Proactive Cost Reduction Program™
Process improvement and cost-saving solutions are as important to us as they are to you. Our "Proactive Cost Reduction Program" is a trademarked initiative created by CDM Electronics to constantly create cost-saving solutions for our customers.
Our People
From Reception to Shipping, CDM Electronics is proud to have the most loyal & dedicated employees. But it takes more than just our own employees to make our company great. We rely heavily on the expertise of several of our providers, especially our web designers:

SOĞANLI BEBEKLERİ

Kapadokya’nin Kayseri kapisinda yer alan Soganli, yapma bebekleri ile de ünlüdür.      Soganlı bebegi adi ile ün yapan bu bebekler, tamamen el emegi olup, benzeri dünyanin hiçbir yerinde yoktur.
Geleneksel biçimde evlerde üretilen “otantik bez bebekler” yöreye gelen turistlerin ilgisini çekmiş ve giderek bir bez bebek sektörü oluşmuştur.
Bebeklerle ilgili olarak bir çok televizyon kanali belgesel programlarla yayinlamıştir.       Köyde birkaç ailenin başlattigi, zamanla turistlerin yogun ilgi göstermesi üzerine Yeşilhisar Kaymakamligi’nin da destegi ile çok sayida ve degişik adlar altinda üretilmeye başlanmiştir.        
  
 
 
 


Pastırma Nasıl Yapılır?

Etin Dinlendirilmesi
Birinci Tuzlama (Etin Bir Tarafını)
İkinci Tuzlama (Etin Diğer Tarafını)
Bol Suda Yıkama (Etin Fazla Tuzunu Almak İçin)
Birinci Kurutma (Açıkta Normal Kurutma)
Birinci Denkleme (Soğumuş Etleri Bakıya Alma)
İkinci kurutma (Terli Kurutma)
İkinci denkleme (Terlemiş Sıcak Etleri Baskıya Alma)
Üçüncü Kurutma (Gölgede Kurutma)
Çemende Yatma (Kapalı yerde)
Dördüncü Kurutma(Çemenli Kurutma)
TUZLAMA
Pastırmalık etlere ip takılmasından ve kenarlarının düzeltilmesinden sonra, tuzlama işine başlanır. Tuzlama işine başlamadan önce, her parça pastırma etine bıçakla kesikler yapmalıdır. Etlerin geniş olan iki yüzü vardır. Bu yüzlerden birisine bıçakla birkaç tane derin kesikler yapılır. Tuzlama sırasında tuzun bu kesiklerden etin iç kısımlarına İyice girmesi sağlanır. Bu yüzüne kesikler yapılan pastırma etinin, diğer yüzüne de ayrıca kesikler yapmamalıdır. Şayet diğer yüze de kesikler yapılırsa, pastırma eti fazla parçalanır ve tuzu da fazla emer.
Tuzlama, tahtadan yapılan ve tekne denilen büyük kaplarda veya beton olan zemin üzerine, zeminden biraz yüksek olmak üzere yan yana muntazam şekilde konulmuş tahtalar üzerinde yapılır. Pastırmalık etler, bir sıra et ve bir sıra tuz olmak üzere üst üste istif edilirler. Tuzlamada en fazla dikkat edilecek husus, kalın olan et parçaları üzerinde bıçakla açılan kesiklere tuzun iyice nüfuz etmesinin sağlanmasıdır. Tuzlanarak istif edilen etler, bu şekilde bırakılırlar. Birinci tuzlama normal ve sıcak havalarda 24-30 saat, soğuk ve karlı havalarda 24 saat tuzda bekletilerek yapılır. Tuzlama süresinin sonunda etler kaldırılırlar ve diğer tarafları da tuzlanarak yine üst üste istif edilirler. Bu ikinci tuzlamada pastırmalar normal ve sıcak havalarda 12-18 saat, soğuk ve karlı havalarda 6-8 saat tuzda yatırılırlar. Normal ve sıcak havalarda havanın sıcaklığı, soğuk ve karlı havalara göre fazla olduğundan etler tuzda daha fazla bırakılırlar. Bu sayede sıcaklara karşı etler, tuzun sayesinde korunurlar ve bozulmalarının Önüne geçilmiş olur.
KURUTMA VE DENKLEME
Tuzda kalmış ve iki defa su değiştirilerek kaplarda bol suda yıkanmış olan etler, imalâthanelerin Güneş alan yerlerindeki askılıklara asılır. Asarken birbirlerine değmemelerine dikkat etmelidir. Bu şekilde normal ve sıcak havalarda 3-6 soğuk ve karlı havalarda 7-10 gün kurumaya bırakılırlar. Bu kuruma süresi havanın sıcağına, rüzgarına, yağmur ve nem durumuna, pastırma etlerinin sık veya seyrek asıldıklar büyüklüklerine ve kalınlıklarına, üzerlerindeki bıçak kesiklerinin azlığına ve çokluğuna göre değişebilir. Bu süreyi, pastırma etlerini iyi kor yaparak ayarlamak lâzımdır. Kuruma esnasında etlerin renkleri de  koyu kırmızı bir renk alırlar. Aynı zamanda kıvamlan da sertleşir, şekilde kuruyan pastırma etleri, Güneş battıktan sonra toplanır ve sabaha kadar bekletilerek soğumaları sağlanmış olur. Soğuyan etler bir denklemeye (baskı altında bırakılarak eşit hale getirme) alınırlar.
Denkleme işi, zeminden 10-20 santim kadar yükseklikte olan ton veya mozayikten yapılmış yerlerde yapılır. Etler üst üste istif edilirken bir sıra enine, bir sıra boyuna gelmek üzere dizilirler. Bu sayede, tifin uygun bir şekilde yapılması sağlanmış olur. Denkleme işi, 24 s kadar yapılır ve bitirilir. Soğuk ve karlı havalarda birinci denklem yapmak için sabaha kadar beklemeye lüzum yoktur. Çünkü, hava soğumuş ve dolayı siyle etler de soğukturlar. Her zaman denklemeye girebilirler. Birinci denklemeye soğuk denkleme denir. Etlerin sıcaklık soğumadan birinci denklemeye alınmamaları lâzımdır. Çünkü, sıç olan etler sıcaklıklarını kaybetmediklerinden ve 24 saat baskı altında kalacaklarından sıcağın etkisi ile bozulabilirler. Soğuk denklemede, ler soğuk olduklarından yassılaşmaları ve su kayıpları yavaş olur. sayede, ikinci denklemeye (sıcak denkleme) zemin hazırlanmakta! Denkleme kelimesi pastırmacılıkta çok kullanılmaktadır. Eşit hale getirmek demektir. Denklemeye kısaca denk de denilir.
Denkleme için üst üste istif edilen etlerin üzerlerine geniş bir tahta ve bunun üzerine de 1-6 metre boyunda tapan denilen kalın bir direk uzatılır. Bu tapanın uç kısmına 200-300 kilo ağırlığında bir çeki taşı a lir ve bu şekilde etlere ağırlık bindirilmiş olur. Etler denkleme baskısı tında biraz yassılaşarak, sularını bir miktar kaybederler. Şimdi denkleme için genellikle pres makineleri kullanılmaktadır.
Birinci denklemeden çıkarılan etler, terli kurutma için tekrar açık havadaki Güneş gören askılıklara
Birinci denklemeden çıkarılan etler, terli kurutma için tekrar açık havadaki Güneş gören askılıklara asılırlar. Normal ve sıcak havalar 1-2 gün, soğuk ve karlı havalarda ise 20-30 saat kadar terli kurutma bırakılırlar.
ÇEMEN ve ÇEMENLEME
Tuzlanmış, denklemede kalmış ve kurumuş olan pastırma etleri, bu hali ile bırakılacak olursa zamanla mikroplar etrafından bozulurlar ve fazlaca kuruyarak çok sert bîr hale gelirler. Bu durumların önüne geçmek için pastırmalar çemenlenirler. Çemenleme sayesinde hem pastırma etlerinin fazla kurumaları, hem de mikroplar tarafından bozulmaları önlenmiş olur.
Çemen, buy otu (trigonellafoenum graecum) tohumlarının unu, toz, kırmızı biber, kıyılmış veya dövülmüş sarımsak ve yeterince su katılarak elde edilen hamur kıvamında bir karışımdır.
Prof. Dr. Mehmet Aziz DEMİRER'in yapmış olduğu tespitlere göre, pastırma üzerine sürülen çemenin pastırma yapımında çok önemli görevleri bulunmaktadır.
Çemenin bu görevleri şunlardır:

  • Pastırmayı Örtücü ve koruyucu olarak, dıştan mikroplara karşı korumak.

  • Pastırmayı haşerelere karşı koruyarak, kurtlanmalarını önlemek.

  • İçindeki çeşitli enzimleri, organik asitleri ve müessir maddeleri vasıtası ile pastırmada bulunabilecek hastalık yapıcı mikropları tahrip etmek.

  • Yine içindeki enzimleri vasıtası ile, pastırmanın olgunlaşmasını ve kendine has lezzetini kazanmasını sağlamak.

  • Pastırmanın lüzumundan fazla kurumasını önlemek.

  • Pastırmanın hava İle temasını ortadan kaldırarak, bozulmasını kokuşmasını önlemek.

  • Hava ile teması ortadan kaldırarak, pastırma yağlarının oksitleşerek acılaşmasına engel olmak.

  • İçinde bulunan iştah açıcı maddeleri ile iştahı açmak ve pastırmanın lezzetini artırmak

  • Sindirimi kolaylaştırmak

  • Pastırmanın küflenmesini önlemek

  • Tatlı kırmızı rengi ile pastırmaya hoş bir görünüm sağlamak.

  • KAPUZBAŞI ŞELALESİ

    Kapuzbaşı Şelâlesi: Kayseri’ye 170 km mesâfede, ilin güney sınırındadır. Torosların Hacer bölgesinde, yüksekliği yer yer 70 ilâ 150 metreyi bulan kayalardan çıkıp aynı adlı bir çayı meydana getiren şelâleler, Kayseri ve civârının en önemli tabiat harikalarından birisidir. Bir vâdide yükselen kayalıklara eski Türkçede “kapuz” adı verildiği için şelâleler bu adla anılmaktadır. Türklerin bahar mevsiminde buraya gelip şelâlelerin başında kopuz çaldıkları için bu adı aldığını nakledenler de vardır. Yedi ayrı kaynaktan çıkan sular, meydana getirdikleri şelâleler ile seyredenleri âdeta büyülemektedir. 

    Technology

    Enablon Operations Full-web Technological Infrastructure


    Enablon solutions are based on the Enablon Operations technical infrastructure, a patented full-web infrastructure and the Enablon Application Builder, a web-based development environment, features which are designed to meet industry standards.

    Enablon solutions are recognized for being robust, reliable and easy to implement. They enjoy worldwide recognition and are deployed to numerous multinationals in over 120 countries.

    • Full-web architecture: the Enablon Operations technological infrastructure is 100% full-web, allowing solutions to be used anywhere and any time without requiring client workstation configuration.

    • Robust and proven: Enablon's technological infrastructure is designed to withstand deployments consisting of thousands of users with no resulting decline in performance.

    • Flexible and future proof: the Enablon Application Builder integrated configuration environment allows Enablon solutions to be personalized quickly and accurately to a company's specific organization and processes.

    • Secure: the Enablon user profile and access rights management modules ensure that only authorized users can access information to which they are entitled.

    Full-web, secure and comprehensive infrastructure
    Enablon's technological infrastructure consists of the following items:

    • Enablon Connect application server
    • Enablon Application Builder configuration environment
    • Enablon Connect modules
    • Administration modules
    • Enablon Connectors
    • Enablon API's



    On-Demand accessibility or Internalized mode
    Enablon's full-web solutions are optimized for both On Demand mode and internalized mode.

    • On Demand mode offers direct solution access simply by subscribing to select application services and ensures very low ownership cost.
    • Internalized mode enables companies who wish to host their applications in-house to enjoy full access to Enablon applications while retaining complete control over technical environments.

    When compared to traditional software solutions, Enablon technology ensures lower ownership costs, faster implementation and effortless upgrading.









    Enablon ACS

    Enablon ACS est une solution de pilotage de la conformité et de la performance QHSE des entreprises. Avec ses fonctionnalités d’audit et d’auto-évaluation de la conformité, elle facilite l’obtention et le maintien des certifications de type ISO. 





    Enablon ACS est une solution logicielle d’audit et d’auto-évaluation de la performance et conformité QHSE, de suivi des non-conformités et actions correctives.

    Enjeux


    L’analyse du niveau de maturité et conformité en matière d’Environnement, Qualité, Hygiène et Sécurité au travail est un enjeu primordial qui s’inscrit dans un cadre normatif et législatif de plus en plus contraignant pour l’entreprise.

    Pour répondre à ces enjeux, les entreprises ont besoin d’outils informatiques fiables, simples d’utilisation et rapides à mettre en œuvre leur permettant d’évaluer leur niveau de conformité et de maturité au regard de l’ensemble de leurs référentiels internes ou externes (réglementations, normes, chartes…).

    Description


    La solution Enablon ACS permet de déployer dans les filiales et les sites de l’entreprise sa démarche d’auto-évaluation et d’audit s’appuyant sur les référentiels de type :

    • Principes d’affaire : codes de conduite et chartes
    • Normes : ISO, OHSAS, MASE, OIT, etc.
    • Réglementations environnementales et sociales nationales et locales : ex. Loi NRE (France), Code de l’environnement (France), Title V (USA), etc.

    Bénéfices

    Formalisation des audits et augmentation de la productivité
    Enablon ACS est une solution qui permet un gain de temps et une augmentation de la productivité, aussi bien pour l’équipe d’audit que pour les équipes opérationnelles par :

    • La coordination facilitée grâce à une planification partagée
    • L’accès instantané et partage de l’information par tous
    • L’unification des méthodes d’audit
    • L’automatisation des rapports
    • Une comparabilité accrue des résultats d’audit

    Mise en place d’une démarche d’amélioration continue
    Enablon ACS permet d’optimiser le suivi des audits et de mettre en place une démarche d’amélioration continue grâce à :

    • L’identification des non-conformités
    • La diffusion de recommandations associées
    • La mise en œuvre des plans d’action préventifs et correctifs
    • Le suivi de la résolution de ces non-conformités
    • La mise en place de tableaux de bord de pilotage
    • Le suivi de l’évolution de la performance par thématique

    Suivi de la performance
    Enablon ACS permet une analyse fine de la performance QHSE, grâce à :

    • L’élaboration de méthodologies de scoring automatisé
    • La mise en place de tableaux de bord de pilotage
    • L’analyse globale et locale de la performance par thématique
    • Le suivi de l’évolution de la performance au regard de référentiels multiples

    Partage des meilleures pratiques
    Enablon ACS constitue également une plateforme communautaire d’échange, avec notamment :

    • Des bases documentaires intégrées permettant de stocker, mettre à jour et partager les procédures, les réglementations et les meilleures pratiques au sein de l’entreprise
    • Des forums et foires aux questions permettant de faciliter le partage des connaissances au sein de l’entreprise. 

    Compatibilité avec les systèmes d’information existants
    Les solutions Enablon offrent des possibilités d’interfaçage avec :

    • Des bases documentaires existantes
    • Des outils de modélisation de processus (Business Process Management)
    • D’autres solutions Enablon, telles que les produits de remontée d’incidents, de gestion des risques ou de reporting HSE


    “ Enablon ACS nous permet une plus grande souplesse et réactivité dans les actions à entreprendre. Si je vois un problème dans un établissement, je peux répercuter des actions immédiatement dans le monde entier. ”

    Gilles Veber,
    Directeur de la Sécurité des Personnes, des Biens et de l’Environnement,
    Thales, Division Aéronautique

    Fonctionnalités


    La solution Enablon ACS, prend en compte la réalité organisationnelle, parfois complexe, de chaque entreprise et permet une intégration simple et rapide des fonctionnalités suivantes :

    Planification et administration

    • Création de questionnaires et de checklists d’audit
    • Planification de campagnes d’auto-évaluation et/ou
             missions d’audit
    • Définition et administration des règles de scoring

    Suivi de la conformité

    • Identification et suivi des non conformités
    • Gestion des recommandations
    • Suivi de plans d’action préventifs et correctifs
    • Alertes sur les non-conformités majeures

    Analyse

    • Analyse et rapports de conformité (niveau de conformité globale de l’entreprise, benchmarking du niveau de conformité des sites, niveau de conformité par thématique).

    Partage de l’information

    • Base documentaire et base règlementaire
    • Partage des meilleures pratiques


    Pourquoi choisir la solution Enablon ACS


    • Solution métier, complète et modulaire - Enablon ACS répond à l’ensemble des problématiques d’évaluation des entreprises dans une démarche d’amélioration continue.

    • Avec une ergonomie éprouvée auprès de plus de 200 000 utilisateurs, les solutions Enablon offrent une grande facilité d'utilisation et d'administration.

    • Des fonctionnalités d’analyse et restitution faciles d’utilisation permettent de produire en quelques clics des rapports internes et des tableaux de bord de pilotage.

    • La souplesse de la technologie permet de mettre en œuvre rapidement et par simple paramétrage une solution intégrée et adaptée aux enjeux et processus spécifiques de chaque entreprise.

    • Architecture web sécurisée, accessible partout et à tout moment, Enablon ACS ne nécessite pas d’installation sur le
      poste client.

    • Intégration aisée au sein de l’architecture IT existante, avec le support de nombreux environnements techniques tels que SAP, Oracle et Microsoft.


    Pour en savoir plus sur ce produit ou voir une démonstration en ligne, cliquez ici et remplissez le formulaire.

    26 Aralık 2010 Pazar

    Ultrasonic Imaging Systems: PortaScan 007


    Ultrasonic Imaging Systems: PortaScan 007
    See What Lurks Beneath the Surface
    idden corrosion and defects can cause serious problems and is responsible for millions of dollars annually in cost of replacement infrastructure and lost production, and is a dangerous threat to safety and the environment. With the PortaScan Series Data Acquisition & Imaging Systems you can easily detect and quantifymost unseen potential  hazards before they become problems.
    Problem Solving ApplicationsIn any environment, PortaScan 007 is the affordable solution for ultrasonic detection and monitoring of corrosion in pressure vessels, pipelines, cranes, bridges, storage tanks, railroad tank cars, ship hulls/decking, tube trailers, aging aircraft, composites, rocket motor cases, torpedo housings, rolls, plates, slabs, billets, bars, and much more.

    Testing Can Take You AnywhereThe 
     used 
    to detect corrosion on oil platforms in the North Sea, in
     pipelines
     and tank farms from Alaska to the Kingdom of Saudi
     Arabia, 
    and airplanes from Seattle, Washington to Shanghai,
     Peoples 
    Republic of China.
    Need to test a number of places in hard to get at areas?
     Easy
    . The PortaScan 007 Ultrasonic Imaging System can 
    collect
     data from scanners up to 150' (45 m) away using
     the
     optional 
    007CCB150 control cable bundle. Do your tests 
    require
     both 
    single and dual element transducers? Simple. Just
     recall
     the
     test set up from the built in Quantum ultrasonic i
    nstrument
    , slip the appropriate transducer and insert into 
    the holder a
    nd begin testing. Store or retrieve images with header d
    ata, and immediately evaluate easy to read "C" scan, "B"
     scan, 
    and spreadsheet displays of actual recorded values. The 
    007 
    also exports the acquired data in an ASCII format for use 
    in
     spreadsheets or other evaluation programs.
    The PortaScan 007 is best suited for applications where hi
    gh resolution and high definition are required, such as 
    corrosion
     / erosion and where raw collected data needs to be imported 
    into
     other systems.

    3R AMI

    The group of 3R AMI products is designed for an automatic identification, sorting, or an incoming/outgoing inspection of products or of their material properties. Advantages: fast, non-destructive, highly sensitive and reliable, unlimited number of sorting groups, easy and user-friendly operation...
    The 3R AMI system is designed for an automatic identification, sorting, or an incoming/outgoing inspection of products or of their material properties.
    Advantages
    Quickness - measuring usually takes less than 1 second; even shorter measuring time is possible.
    Non-destructiveness - Thanks to 3R AMI a 100 percent incoming and outgoing inspection of material type can be performed also in situations where it had not been possible or where it had been too expensive.
    Sensitivity and reliability - The usage of a multi-frequency eddy-current measuring method together with special mathematical models and highly efficient algorithms ensures high sensitivity and reliability.
    Simplicity and user-friendliness - Simplicity was one of the important aspects which were taken into account during the development of the 3R AMI software. Among its key features are unlimited number of groups and their automatic setting. The aim is to achieve reliable results even with a small number of calibration samples and without the need of a previous training or any special sample preparation. This all should be fast and non-destructive.
    Principle - a multi-frequency eddy-current measuring method is used for data acquisition. The method is suitable with all electrically conductive and/or magnetic materials. The collected measured data are automatically processed with integrated mathematical models and algorithms.
    Hardware - the 3R AMI system was developed by 3R Technics specifically for the eddy current device MAGNATEST® D from the Foerster Company . The software enables an automatic material identification.
    Applications - Both static and dynamic measurements are possible. The tested material can be of various shapes: from plates and strips of sheet metal through wires, rods and pipes to various profiles and parts.

    Saçlar Artık Birkaç Dakikada Boyanacak

    Atılım Üniversitesi önderliğinde Çanakkale 18 Mart ve ODTÜ araştırmacıları, saçların belli frekanstaki ışık altında saça istenen rengi verecek teknoloji geliştiriyor.

    Bu projenin hayata geçmesi durumunda, açık saç renkli bir insan öğleden sonraki toplantısına koyu saç rengiyle gidebilecek. Akşam ise tekrar eski saç rengine kavuşacak.

    Ayrıca yeni teknolojiyle askeri kamuflajların da arazi koşullarına göre renkdeğiştirmesi ve radara yakalanmaması da sağlanabilecek.

    BİR KAÇ DAKİKADA YENİ RENK

    Projeyle saçlar, bir kez bu teknolojiyle boyanacak, daha sonra, bir ulraviyole kabinine girip bir kaç dakika bekledikten sonra istenen renk ve tona sahip olacak.

    Yeni teknolojiyle, askeri kamuflajların da arazi koşularına göre renk değiştirmesi ve radara yakalanmaması da sağlanacak.

    Proje yürütücüsü bu yılın TÜBA ÜstünBaşarılı Genç Bilim İnsanı ödülü sahibi Atılım Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Cihaner, Atılım Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve ODTÜ araştırmacılarının katılımıyla yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerinde, bor esaslı yeni üstün özelliklere sahip inorganik-organik melez polimerik malzemelerin sentezlenmesi ve bu malzemelerle bazı teknolojik uygulamalarının hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

    RENK DEĞİŞTİREN CAMLAR

    Tasarlanan yeni malzemelerle bor ürün yelpazesini genişletmek ve endüstriyelkullanım alanlarında elektrokromik cihazlar, LEDler ve güneş pilleri gibi uygulamalarda karşılaşılan bazı temel sorunları özel bor ürünleri ile aşmayı amaçladıklarını kaydeden Cihaner, böylece Türkiye'nin rekabet gücünü arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

    Özel bir çeşit plastik malzemeler olan polimerik elektrokromik malzemelerde belli elektriksel değerlerde renk çeşitliliği sağlanabildiğini ve renk dönüşümlerinin çok kısasürelerde yapılabildiğini aktaran Cihaner, bu malzemelerin iletken özelliklerinin de pek çok ürüne uygulanabilme olanağı sağladığını söyledi. Cihaner, bu malzemelerin renk değiştiren camlarda, otomobil aynalarında ve reklam panolarında kullanılmalarının gündemde olduğunu dile getirdi.